
Suroviny
- 4 vejce
- 1 šálek cukru
- 1 šálek oleje
- 1 šálek mléka
- 2 šálky hl. mouky
- 1 vanilkový cukr
- kůra z jednoho citrónu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička rozpustné kávy
- 4 lžíce kakaa
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do hladké hmoty.
-
Pak za stálého šlehání přidáme olej, mléko, citrónovou kůru. Nakonec mouku smíchanou s pečícím práškem a solí.
-
V mističce si rozpustíme lžičku kávy (já kávu zalévám do 3/4 mističky a pak přeliji do větší), přidáme kakao a utřeme do hladké pěny.
-
Připravené těsto si rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakaovou směs.
-
Vymažeme a vysypeme si dortovou formu. Do středu formy nalijeme 3 vrchovaté lžíce světlého těsta. To se začne postupně rozlévat. Na světlé těsto navršíme opět do středu 3 vrchovaté lžíce kakaového těsta. Takto postupujeme, dokud nezděláme obě těsta.
-
Pečeme 30-45 minut na 180°C, podle toho jaká je trouba a jak peče. Přeji dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Dortová forma by měla být o průměru 26 cm.