- reklama -
Suroviny
- 300 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 30 g pískového cukru
- asi 1,5 dl mléka
- 1 lžíce sójové mouky
- 1 vejce (kousek odložíme)
- 40 g rozehřátého tuku
- tuk na plech
- asi 400 g zmrazené rebarbory
- Drobenka:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g rostlinného tuku
- 80 g pískového cukru
- 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin připravíme kynuté těsto, po vykynutí je rozválíme a vložíme do tukem vytřené koláčové formy, poklademe zmrazenou revení a necháme ještě 15 minut kynout.
-
Potom okraj koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, reveň posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
-
Drobenka: Mouku prosijeme do misky, přidáme na kousku nakrájený ztuhlý tuk a cukr se skořicí, nejdříve nožem s kulatou špičkou a pak rukama zpracujeme drobenku a uložíme ji v chladu do upotřebení.
Kuchař: toprecepty.cz