
- reklama -
Suroviny
- 1 kompot (meruňkový, broskvový)
- cca 2 dl podmáslí nebo kefíru, kyšky
- 2 vejce
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 0,5 hrnku oleje
- 2 rovné KL jedlé sody
- Drobenka:
- 6 dkg másla
- hrnek hnědého cukru
- hrnek polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Kompot slijeme přes cedník, ovoce pokrájíme nadrobno, necháme stranou a šťávu doplníme podmáslím do půllitru. Nalijeme do mísy, přidáme vejce, olej a mouku smíchanou s jedlou sodou. Vznikne nepříliš tuhé těsto. Nalijeme na pekáč (dala jsem na 30×40 cm, příště dám na ten největší). Poklademe ovocem a připravíme drobenku.
-
Protože ji nerada hňácám, dělám ji tak, že máslo rozehřeji v hlubší pánvi, zamíchám cukr, potom mouku a je hotovo.
Drobenkou posypeme připravený koláč – je jí hodně, opravdu zasypeme, těsto není moc sladké. Pečeme asi půl hodiny v troubě vyhřáté na 170 st. C.
Poznámka od kuchařky
Příště udělám na větší plech, aby byl koláč nižší a to ze dvou kompotů, tam asi nebude vůbec přidané podmáslí, jen šťáva z a více ovoce.
Kuchařka: hosta