
- reklama -
Suroviny
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 3 vejce
- 300 g červené řepy
- 1/2 prášku do pečiva
- 50 g řepkového oleje
- 30 g kakaa
- 5 g mleté skořice
- 70 g medu
- 40 g sladěnky
- špetka soli
- 50 g hořké čokolády (70 – 80% kakaa)
Postup přípravy receptu
-
Omytou červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C alespoň na hodinu. Vychladlou řepu poté rozmixujeme na hladké pyré.
-
Smícháme se třemi žloutky, medem, sladěnkou, olejem a důkladně promícháme.
-
Přisypeme mouku s kypřícím práškem, kakaem, skořicí a nastrouhanou čokoládou.
-
Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a postupně ho opatrně vmícháme do těsta.
-
Hotové těsto přelijeme do koláčové menší formy a pečeme na 180°C cca 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem převzal a mírně upravil ze stránek Vím, co jím.
Energetické hodnoty na 100 g: 241 kcal, 10,9 g tuky, 28,4 g sacharidy, 6,3 g bílkoviny, 4,3 g vláknina
Kuchař: jirka66