- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 12 dkg mletého cukru
- 18 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce teplé vody
- Náplň:
- 1 tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- 3 lžíce moučkového cukru
- rum
- dětské piškoty
- Jablečný rosol:
- 4 jablka
- šťáva z 1 pomeranče
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce cukru
- skořice
- 1 dl vody
- 1 pudink (kokosový,…)
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a vodu. Těsto nalijeme do dortové formy (26 cm), kterou jsme vymazali a vysypali moukou, upečeme dorůžova při teplotě 175°C. Dáme vychladnout.
-
Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem a rumem, natřeme na korpus. Naskládáme piškoty, které zalijeme jablečným rosolem.
-
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme cukr, skořici, šťávu z citronu a pomeranče a vaříme doměkka. Zalijeme vodou smíchanou s pudinkovým práškem a necháme projít varem.
-
Celou formu necháme v chladnu uležet a pak můžeme podávat.
Kuchařka: ivulinka