
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 150 g krystalového cukru do sněhu
- 150 ml mléka
- 80 – 100 g krystalového cukru do těsta
- 4 bílky
- 300 g hrubé mouky
- 4 žloutky
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 100 g másla nebo Hery
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 500 g i více červeného rybízu
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 – 800 g, záleží na tom, kolik kdo rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařečky zapracujeme do rybízu.
-
Rozmícháme do pěny 100 g másla s 80 – 100 g cukru a postupně přidáváme žloutky. Střídavě přiléváme mléko a sypeme hrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva. Vznikne nám hustější těsto, které stěrkou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na něj ve stejnoměrné vrstvě navršíme rybízový sníh a uhladíme. Koláč pečeme při 170 °C asi 40 minut.
Kuchařka: JanaB1