Koláč s rybízovým sněhem

53
- reklama -

Suroviny
12 porcí

150 g krystalového cukru do sněhu
150 ml mléka
80 – 100 g krystalového cukru do těsta
4 bílky
300 g hrubé mouky
4 žloutky
1 vanilkový pudink v prášku
100 g másla nebo Hery
1 kypřící prášek do pečiva
500 g i více červeného rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 – 800 g, záleží na tom, kolik kdo rád. Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a obracením vařečky zapracujeme do rybízu.

  2. Rozmícháme do pěny 100 g másla s 80 – 100 g cukru a postupně přidáváme žloutky. Střídavě přiléváme mléko a sypeme hrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva. Vznikne nám hustější těsto, které stěrkou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na něj ve stejnoměrné vrstvě navršíme rybízový sníh a uhladíme. Koláč pečeme při 170 °C asi 40 minut.