- reklama -
Suroviny
1 plech
- 500 g rebarbory
- 50 g krupicového cukru
- cca 1 dcl vody
- Na těsto:
- 200 g másla(hera)
- 200 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 380 g hladké mouky
- Můžeme, ale nemusíme těsto na plechu potřít libovolnou marmeládou, já měla ostružinovou a ještě jsem proházela višněmi naloženými v rumu.
- Na drobenku:
- 50 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 g polohrubé mouky
- 20 g plátků mandlí
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit s cukrem na 3 minuty. Z másla, cukru a vajec umícháme těsto, do kterého po troškách přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto se mírně lepí.
-
Na plech si dáme pečící papír a na něj navlhčenýma rukama vmačkáme těsto. Můžeme potřít marmeládou, ale jinak stačí jen uvařená rebarbora-přebytečnou vodu slijeme.
-
Rebarboru posypeme drobenkou a mandlemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Chvilka v kuchyni paní Renata Táborská z Rýmařova.
Kuchařka: JanaDorazinova