Koláč s rebarborou

53
- reklama -

Suroviny
1 plech

500 g rebarbory
50 g krupicového cukru
cca 1 dcl vody
Na těsto:
200 g másla(hera)
200 g moučkového cukru
3 vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
380 g hladké mouky
Můžeme, ale nemusíme těsto na plechu potřít libovolnou marmeládou, já měla ostružinovou a ještě jsem proházela višněmi naloženými v rumu.
Na drobenku:
50 g másla
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
80 g polohrubé mouky
20 g plátků mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit s cukrem na 3 minuty. Z másla, cukru a vajec umícháme těsto, do kterého po troškách přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto se mírně lepí.


    Zobrazit celý recept

  2. Na plech si dáme pečící papír a na něj navlhčenýma rukama vmačkáme těsto. Můžeme potřít marmeládou, ale jinak stačí jen uvařená rebarbora-přebytečnou vodu slijeme.

  3. Rebarboru posypeme drobenkou a mandlemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Chvilka v kuchyni paní Renata Táborská z Rýmařova.