Koláč s ořechy, Margot a třešněmi – bez mouky

38
- reklama -

Suroviny

150 g másla či Hery
5 vajec
100 g čokolády Margot
150 g mletých ořechů
50 g cukru písek
třešně
čokoládová poleva (či 100g čokolády a 1cm plátek másla)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme nastrouhanou Margotku a mleté ořechy, nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Dno formy na dort o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem, do formy dáme těsto a vsypeme část třešní (množství přiměřeně, cca 30 ks), které lehce vtlačíme do těsta a to opět zarovnáme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut. Poté necháme vychladnout na mřížce.

  4. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, částí polijeme vršek koláče, na polevu nalepíme další část třešní a polijeme opět zbytkem polevy.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáte rádi příliš sladké, doporučuji ubrat či úplně vynechat cukr, stačí i jen sladkost z Margotky. S hořkou polevou se ale sladkost příjemně srazí.

Inspirace na webu pecenijeradost.cz, ale velmi upraveno, suroviny pozměněny.