
- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 100 g hladké mouky
- 70 g krupice cukru
- 70 g másla
- 40 g mletých vlašských ořechů
- 40 g mletých mandlí
- 1 vejce
- Na náplň:
- 1 vanička nebo kostka jemného tvarohu (250 g)
- 2 vejce
- 6 lžic zakysané smetany
- 50 g cukru krupice
- vanilla bourbon – sáček (příp.vanilkový cukr)
- menší kompot vypeckovaných třešní (nebo jiný kompot)
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto kromě vajíčka smíchejte v míse na hrubou směs.
-
Vajíčko zapracujte nakonec a získáte trochu drobivé lepkavé těsto, které vmačkejte do papírem vyložené kulaté formy.
-
Korpus pečte na 140 stupňů asi 20 minut. ´
-
Mezitím si připravte náplň (bez ovoce).
-
Na předpečený korpus dejte nejdříve ovoce a pak zalijte tvarohovou hmotou.
-
Pečte dalších 40-50 minut, až náplň zpevní.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:
Podle stařičkého výstřižku z jakéhosi časopisu, upraveno
Kuchařka: hosta