- reklama -
Suroviny
- 12 dkg másla
- 12 dkg cukru krupice
- 15 dkg polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 3 žloutky
- 3 bílky na sníh
- 1 lžíce rumu
- 2-3 lůžíce mléka
- 2 rovné lžičky prášek do pečiva
- Náplň:
- 70 dkg nakyslých jablek
- citronová šťáva z jednoho citrónu
- 5 dkg rozinek
- Poleva:
- 2 vejce
- 1 smetana ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, máslo, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme rum, mléko a mouku s prášek do pečiva a nakonec sníh ze tří bílků. Promícháme a rozetřeme na kulatý plech asi 26cm v průměru. Plech vyložíme papírem, který je nejlépe namočit vodou, vyždímat a pak vložit do formy.
-
Jablka nakrájíme na kousky a hned pokropit citrónem. Pak rozložit na těsto a malinko vtlačit.
-
20 minut necháme péct na 200 stupňů.
-
Zatím připravíme polevu a to tak, že rozšleháme 2 vejce se šlehačkou a vanilkovým cukrem.
-
Po 20 minutách na koláč nasypeme rozinky a polijeme polevou. Pečeme dalších 20 minut.
Kuchařka: Jaruna18