
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké špaldové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 250 g krupicového cukru
- 200 ml slunečnicového oleje
- 300 g bílého jogurtu
- Dohotovení:
- 4 větší jablka
- skořicový cukr
- třtinový cukr
Postup přípravy receptu
-
Vejce šleháme s cukrem asi 10 minut. Po částech zašleháme olej. Přidáme jogurt a mouky, smíchané s práškem do pečiva. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
-
Jablka oloupeme, odkrojíme jadřince a nakrájíme na plátky cca 1 cm.
Naskládáme na těsto. Posypeme skořicovým i třtinovým cukrem a upečeme při 175°C. -
Hotové můžeme, ale nemusíme, pocukrovat.
Kuchařka: Irule