Koláč s hruškami a čokoládou

78
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g másla
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1 citron
Náplň:
4 hrušky
voda
1 lžíce cukru
24 piškotů
150 g cukru moučka
3 lžíce kakaa
2 čokolády (více %)
4 vejce
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto zpracujeme a následně ho necháme odpočinout v lednici – cca 30 minutek.

  2. Mezitím povaříme nakrájené a oloupané hrušky na kostičky – asi 8 minutek do měkka.Pak je zcedíme.
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem.

  3. Ušleháme vejce s cukrem a přidáme mouku,kakao a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
    Vymazanou formu o průměru 24 cm,vyložíme těstem a kousek okraj formy.Na dno těsta dáme rozdrcené piškoty a na ně nasypeme hrušky. Nakonec nalijeme do formy krém.
    Pečeme na 180 cca 35 – 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento dort mám velmi ráda, spojení hrušky a čokolády je velmi zajímavé.

Určitě by šly hrušky nahradit například jablky.

Dobrou chuť.