
- reklama -
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 1 citron
- Náplň:
- 4 hrušky
- voda
- 1 lžíce cukru
- 24 piškotů
- 150 g cukru moučka
- 3 lžíce kakaa
- 2 čokolády (více %)
- 4 vejce
- 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto zpracujeme a následně ho necháme odpočinout v lednici – cca 30 minutek.
-
Mezitím povaříme nakrájené a oloupané hrušky na kostičky – asi 8 minutek do měkka.Pak je zcedíme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. -
Ušleháme vejce s cukrem a přidáme mouku,kakao a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
Vymazanou formu o průměru 24 cm,vyložíme těstem a kousek okraj formy.Na dno těsta dáme rozdrcené piškoty a na ně nasypeme hrušky. Nakonec nalijeme do formy krém.
Pečeme na 180 cca 35 – 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento dort mám velmi ráda, spojení hrušky a čokolády je velmi zajímavé.
Určitě by šly hrušky nahradit například jablky.
Dobrou chuť.
Kuchařka: Michaela.Koc