Suroviny
8-12 porcí
- Sušenkový podklad:
- 200 g drcených sušenek
- 80 g povoleného másla
- Náplň:
- 2 tvarohy
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 pudinkový vanilkový prášek
- 100 ml mléka
- 100 ml Salka
- 4 hrušky
Postup přípravy receptu
-
Drcené sušenky smícháme s máslem, hmotu naskládáme do koláčové formy, udusáme a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice a připravíme si náplň.
-
Vymícháme tvarohy s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme Salko, přidáme vejce a promícháme.
-
Nakonec přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce a znovu důkladně promícháme.
-
Náplň nalijeme na sušenkový základ a poklademe hruškami, které jsme zbavili slupky a jádra.
-
Hrušky můžeme krájet na poloviny a udělat do vypouklých částí zářezy, nebo je pokrájet na měsícčky a koláč jimi poklást.
-
Pečeme na 160°C cca půl hodiny (náplň musí ztuhnout) a necháme zcela vychladnout. Uchováváme v lednici.
Poznámka od kuchařky
První koláč jsem udělala z koka sušenek a vanilkovým krémem, druhý na fotce je ze světlých sušenek a karamelovým krémem, plátky hrušek jsem posypala skořicovým cukrem. Oba byly výtečné. 😉 Rada na závěr – vybírejte zralé a měkké hrušky, trvdé zůstanou i po upečení tvrdé. 🙁