Koláč s hroznovým vínem a kokosovou peřinkou

75
- reklama -

Suroviny

TĚSTO:
140 g Hery
100 g moučkového cukru
4 žloutky
150 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
300 g hroznového vína
NA PEŘINKU:
4 bílky
150 g moučkového cukru
100 g kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Měkkou Heru vyšleháme s cukrem a žloutky, přidáme mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný střední plech, posypeme kuličkama hroznového vína (větší kuličky můžeme překrojit napůl), koláč potřeme peřinkou, na kterou vyšleháme bílky do tuha, pak postupně vešleháme cukr a nakonec lehce vmícháme kokos.

  3. Troubu předehřejeme cca na 200°C a dáme péct asi na 40 minut.

  4. Povrch sněhu lehce zrůžoví, pro jistotu vyzkoušíme špejlí, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.