
- reklama -
Suroviny
- TĚSTO:
- 140 g Hery
- 100 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- 150 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 300 g hroznového vína
- NA PEŘINKU:
- 4 bílky
- 150 g moučkového cukru
- 100 g kokosu
Postup přípravy receptu
-
Měkkou Heru vyšleháme s cukrem a žloutky, přidáme mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem.
-
Nalijeme na vymazaný a vysypaný střední plech, posypeme kuličkama hroznového vína (větší kuličky můžeme překrojit napůl), koláč potřeme peřinkou, na kterou vyšleháme bílky do tuha, pak postupně vešleháme cukr a nakonec lehce vmícháme kokos.
-
Troubu předehřejeme cca na 200°C a dáme péct asi na 40 minut.
-
Povrch sněhu lehce zrůžoví, pro jistotu vyzkoušíme špejlí, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Kuchařka: mischelinka