
Suroviny
12 ks
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 170 g změklého másla
- 150 g cukr krupice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 lžíce mléka
- 1/2 lžičky mleté skořice
- Nutella
- 50 g lískových ořechů
Postup přípravy receptu
-
Vše kromě Nutely a ořechů dejte do mísy a vařečkou asi 3 min promíchejte (nebo el. šlehačem minutu).
-
Těsto vlejte do vymazané a moukou vysypané dortové formy asi 23 cm.
-
Uhlaďte povrch a na něj lžičkou naneste kousky Nutely.
-
Na to vlejte zbytek těsta a vše špejlí promíchejte.
-
Pak povrch znovu uhlaďte a posypejte ořechy.
-
Pečte v mírně vyhřáté troubě na 160 °C (horkovzduch) asi 40-60 min, dokud koláč není na dotek pevný a pružný. Nechte ho ve formě ještě alespoň 15 minut chladnout, než ho vyklopíte na mřížku.
Poznámka od kuchařky
V potravinové folii vydrží v lednici více než týden, nebo velmi dobře se i mrazí.
Dobře tak využijete různé zbytky lískooříškových pomazánek, já na něj používám http://www.toprecepty.cz/recept/14954-nutela-lisko… a pak už na povrch nedávám ořechy.
Pokud ho budete chtít po upečení ještě vylepšit, propíchejte povrch špejlí a pak ho pokapejte 3 lžícemi horké kávy se lžící rumu.
Koláč je lehoučký a není suchý.