
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 hrnku oleje – já dala slunečnicový
- 300 g jogurtu
- 2 vejce
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- trochu mléka na případné zředění
- pro diabetiky – 10 střiků tekutého sladidla (např.huxol), jinak cca ½ hrnku cukr krupice
- Náplň:
- 3 tvarohy
- 3 vejce
- asi 750 g borůvek (lze i méně) – použila jsem mražené
- cukr dle chuti, pro diabetiky buď dia cukr, nebo není potřeba (já nedávám)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto vymícháme pečlivě do hladka. Pokud je to příliš tuhé a husté zředíme trochou mléka, aby šlo těsto dobře rozetřít na pekáč.
-
Na náplň vyšleháme vše kromě borůvek do hladka, osladíme dle chuti. Přidáme asi třetinu borůvek a opatrně promícháme.
-
Rozehřejeme troubu na 200°C. Pekáč vyložíme papírem nebo folií na pečení a na to opatrně rozestřeme těsto. Pak dáme náplň a rovnoměrně potřeme.
-
Povrch posypeme zbytkem borůvek.
-
Teplotu snížíme cca na 160°C a pomalu upečeme do růžova, asi 25 minut a 10 minut necháme dojít při vypnuté troubě.
Vždy se řídíme vlastní troubou, každá peče jinak.
Poznámka od kuchařky
Borůvky jsou pro diabetiky naprosto ideální ovoce. Já využívám vždy sladkosti ovoce a nesladím, už jsme si zvykli.
Kuchařka: spagetka