Koláč „MALÝ-VELKÝ MANAGER“

96
- reklama -

Suroviny
8 porcí

Těsto:
2 vejce
1/2 hrnku cukr krupice
1/2 hrnek mléka
1 hrnky polohrubé mouky
1/2 sáček prášek do pečiva
(eventuélně kakao)
Krém:
40 g moučkového cukru
15 g kakaa
2 polévkové lžíce mléka
100 g másla
1 žloutek
Poleva:
125 g másla
100 g čokolády na vaření
20 g kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy.

  2. Část těsta můžeme obarvit kakaem a udělat mramorování. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 25 minut. Necháme vychladnout.

  3. Krém: Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout.

  4. Máslo vyšleháme se žloutky a vyšleháme kakaovou hmotu. Krém pak namažeme na vychladlý korpus a dáme vychladit do lednice.

  5. Po ztuhnutí polijeme koláč polevou, kterou si připravíme rozpuštěním a vymícháním másla, čokolády a kakaa ve vodní lázni.

Poznámka od kuchařky

Koláč není nic revolučního. Těsto na korpus je normální piškot, který dělá v mírných obměnách každý. Krém jsem použila http://www.toprecepty.cz/recept/5199-parizsky-krem… a poleva http://www.toprecepty.cz/recept/3198-cokoladova-po…. Je to vlastně koláč mého muže, který ho vymyslel, a já ho jen udělala.