Koláč Jamajka

56
- reklama -

Suroviny

Těsto:
300 g másla
300 g cukru
5 vajec
250 g mouky
50 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
200 ml šlehačky
300 ml mléka
2 lžíce krupice
3 lžíce cukru
200 g strouhaného kokosu
rumové aroma
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mléko a smetanu přivedeme k varu, přidáme krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumové aroma a kokos. Necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo s cukrem vyšleháme a přidáme žloutky a znovu prošleháme. Do této hmoty přidáme sníh z bílků, a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vše opatrně promícháme.

  3. Polovinu těsta nalijeme do vymazané formy, dáme vrstvu krému a znovu vrstvu těsta.

  4. Pečeme asi 45 minut při 175°C.

  5. Po vychladnutí polijeme polevou. Koláč je buď na malý plech nebo jako dort.