![Kokosový nugát_5ff987e558d6a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kokosovy-nugat_5ff987e5481d2.jpeg)
- reklama -
Suroviny
15-20 porcí
- Tmavá směs :
- 480 g piškotů (2 balíčky)
- 1 kostka 100% tuku
- 1/5 hrnku moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 10 lžic rumu
- Světlá směs :
- 1 kostka másla
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g kokosu
- Pikantní marmeláda na promazání
- čokoládové zdobení
Postup přípravy receptu
-
Tmavá směs : rozpustíme tuk, přidáme rozdrcené piškoty, cukr, kakao a rum, důkladně rozmícháme a necháme chvilku stát.
-
Světlá směs : zpracujeme změklé máslo, cukr a kokos. Směs vtlačíme do hřbetu vypláchnutého studenou vodou a uhladíme. Potřeme marmeládou a přidáme tmavou směs, kterou uhladíme.
-
Necháme v lednici do druhého dne. Po vyklopení rozkrájíme a ozdobíme.
Kuchařka: berda