
Suroviny
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krupicového
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- hrst kustovnice
- 2 lžíce jablečného moštu
- 1 hrnek kokosu
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 400 ml zakysané smetany
- granko
Postup přípravy receptu
-
Kustovnici namočíme do jablečného moštu, alespoň na půl hodiny.
-
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Postupně přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme namočenou kustovnici. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Kokos smícháme s moučkovým cukrem a nasypeme na těsto, které máme na plechu.
-
Pečeme v předehřáté troubě – zda je moučník hotov vyzkoušíme špejlí.
-
Ještě na horký moučnk natřeme zakysanou smetanu, na kterou nasypeme granko. Vše necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Kustovnici koupil Honza v nějakém stánku, kde mu byla nabídnuta jako zdravý pamlsek. Moc se mlsat nedala, proto jsem ji využila takto.
Kustovnice = Wolfberry – Goji berry (Lycium) je rod rostlin z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Zahrnuje asi 100 druhů. Mezi rozšířené a tedy známé druhy patří kustovnice čínská (lat. Lycium chinense), jejíž plody, stejně jako samotná rostlina, jsou známé pod názvy wolfberry, goji a goji berry. – výtažek z wikipedie.