
- reklama -
Suroviny
- 7 vajec
- 35 dkg krystalového cukru
- 5 dkg hladké mouky
- 5 dkg hrubé mouky
- 25 dkg kokosu
- 6 lžic mléka
- 6 lžic práškového cukru
- 4 lžíce kakaa
- 3 tabulky čokolády KAŠTANY
- 5 dkg ztuženého tuku
- celé máslo
- 20 dkg práškového cukru
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO:
7 bílků ušleháme na sníh, přidáme krystalový cukr, hladkou a hrubou mouku, vše smícháme a přidáme kokos, řádně vymažeme plech, nalijeme těsto a pečeme při mírné teplotě, až koláč zrůžoví. -
KRÉM:
mléko, práškový cukr, kakao a 7 žloutků, 6 lžic prášk.cukru vaříme v páře do hustoty pudingu. Pak rozmícháme 20 dkg prášk.cukru a celé máslo (velké) a zastudena vmícháme po lžících vařený krém. Hotový krém naneseme na koláč a polejeme polevou, kterou si připravíme ze 3 kaštanů a 5 dkg ztuž. tuku, které rozpustíme a lehce rozetřeme nožem.
Kuchař: sumak