Kokosový koláč s krémem a čokoládovou polevou

77
- reklama -

Suroviny

7 vajec
35 dkg krystalového cukru
5 dkg hladké mouky
5 dkg hrubé mouky
25 dkg kokosu
6 lžic mléka
6 lžic práškového cukru
4 lžíce kakaa
3 tabulky čokolády KAŠTANY
5 dkg ztuženého tuku
celé máslo
20 dkg práškového cukru

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO:
    7 bílků ušleháme na sníh, přidáme krystalový cukr, hladkou a hrubou mouku, vše smícháme a přidáme kokos, řádně vymažeme plech, nalijeme těsto a pečeme při mírné teplotě, až koláč zrůžoví.

  2. KRÉM:
    mléko, práškový cukr, kakao a 7 žloutků, 6 lžic prášk.cukru vaříme v páře do hustoty pudingu. Pak rozmícháme 20 dkg prášk.cukru a celé máslo (velké) a zastudena vmícháme po lžících vařený krém. Hotový krém naneseme na koláč a polejeme polevou, kterou si připravíme ze 3 kaštanů a 5 dkg ztuž. tuku, které rozpustíme a lehce rozetřeme nožem.