- reklama -
Suroviny
- 1,5 šálku hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1,5 šálku jemného krystalového cukru
- 1,5 šálku strouhaného kokosu
- 1,5 šálku jogurtu vanilkového
- 1,5 šálku nasekaných vlašských ořechů nebo rozinek nebo kandovaného ovoce
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny se promíchají. Protože je těsto dost tuhé, je lepší napřed promíchat všechny sypké suroviny a až potom přidat jogurt.
-
Na dno dortové formy (20 cm průměr) vložíme papír na pečení a boky formy i papír pomažeme máslem. Potom do formy přendáme těsto.
-
Pečeme při 190°C asi 30 až 40 minut.
-
Po upečení necháme koláč 10 minut odstát ve formě, než ho nakrájíme.
Poznámka od kuchařky
Jitka ml. – Střední škola hotelová a služeb, Kroměříž
Kuchař: Jitka a Vlastik