Kokosový kmen

115
- reklama -

Suroviny

5 kg
770 g cukr krupice
935 g cukr moučka
45 g cukr vanilin
965 g škrobový sirup
370 g sušené mléko
980 g kokos strouhaný
30 g rumové aroma
290 ml voda

Postup přípravy receptu

  1. Do kotle s hákem (kuchyňský robot) dáme prosátý moučkový cukr, prosáté sušené mléko, cukr vanilin, škrobový sirup a strouhaný kokos.


    Zobrazit celý recept

  2. Vodu svaříme s cukrem krupicí na 109°C (voda s cukrem by měla vřít, ruční zkouška – pomocí vařečky si kápneme roztok na palec, přiložíme ukazováček a oddálením vzniká silnější nit nebo několik nitek)

  3. Rozvar pomalu zaléváme do kotle za stálého míchání.

  4. Na konec přidáme rumový výtažek (aroma) a na stole propracujeme.

Poznámka od kuchařky

Podle druhu ovoce a zeleniny obarvíme potravinářským barvivem.