- reklama -
Suroviny
- 5 kg
- 770 g cukr krupice
- 935 g cukr moučka
- 45 g cukr vanilin
- 965 g škrobový sirup
- 370 g sušené mléko
- 980 g kokos strouhaný
- 30 g rumové aroma
- 290 ml voda
Postup přípravy receptu
-
Do kotle s hákem (kuchyňský robot) dáme prosátý moučkový cukr, prosáté sušené mléko, cukr vanilin, škrobový sirup a strouhaný kokos.
-
Vodu svaříme s cukrem krupicí na 109°C (voda s cukrem by měla vřít, ruční zkouška – pomocí vařečky si kápneme roztok na palec, přiložíme ukazováček a oddálením vzniká silnější nit nebo několik nitek)
-
Rozvar pomalu zaléváme do kotle za stálého míchání.
-
Na konec přidáme rumový výtažek (aroma) a na stole propracujeme.
Poznámka od kuchařky
Podle druhu ovoce a zeleniny obarvíme potravinářským barvivem.
Kuchařka: strakova