Kokosovo-čokoládové rohlíčky

59
- reklama -

Suroviny
32 rohlíčků

500 g polohrubé mouky
20 g droždí
80 g krupicového cukru
100 g másla
2 lžíce rumu
1/2 lžičky soli
250 ml mléka
30 g kakaa
100 g kokosu
1 vejce
Na potření:
1 lžíce krystalového cukru
50 ml vody
Na naplnění:
32 kostiček čokolády na vaření
Na posypání:
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka odebereme 80 ml mléka, rozmícháme v něm droždí s 1 lžící krupicového cukru a1 lžící mouky. Necháme 15 minut vykynout kvásek. Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí. Uděláme důlek, nalijeme do něj zbylé mléko rozmíchané se zbytkem krupicového cukru, vejce, rum, nastrouhané změklé máslo a kvásek. Zaděláme vláčné těsto, které nelepí na vařečku a mísu. Dáme zakryté vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejné části. Jednu část dáme do mísy a přidáme kakao. Vypracujeme hladké tmavé těsto. Do druhého těsta přidáme kokos a také propracujeme hladké těsto. Bude se vám zdát, že kakaa a kokosu je moc, ale je to akorát. Těsta zakryjeme a necháme ještě chvíli kynout.

  3. Vystřihneme kruh s průměrem 23,5 cm. Obě těsta rozdělíme na 4 stejné díly. Jednu část tmavého těsta dáme na kruh a vyválíme 22,5 cm široký kruh přes fólii. Vedle vyválíme kruh ze světlého těsta stejné velikosti, bez fólie, nelepí se. Žádné těsto nepodsypáváme. Světlý kruh dáme na tmavý, přitiskneme k sobě válečkem a rozdělíme na 8 částí. Na konec trojúhelníčků dáme jednu kostičku čokolády přeříznutou na dvě části, aby se dobře rolovaly. Pevně rolujeme a trojúhelníček jemně natahujeme, aby byl více srolovaný. Dáváme je na pekáč s pečícím papírem a potřeme štětečkem smočeným ve vodě s krupicovým cukrem.

  4. Dáme je do středu trouby předem vyhřáté na 200°C na 20 minut.

  5. Posypeme rozemletým vanilkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Jindy je plním: Smícháme120 g Nutelly, 250 g plnotučného tvarohu, 1 vanilkový cukr. Po vánocích jsem je udělala hořké.