
- reklama -
Suroviny
70 porcí
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 3 PL kakaa
- 200 g kokosu
- Náplň:
- 120 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 80 g oříšků
- 1 PL kakaa
- 3 PL rumu – podle chuti a hustoty
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Vyválíme, vykrájíme jednodušší tvary a pečeme na 170°C. Dáváme pozor, ať se nespálí !
-
Změklé máslo s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny, podle hustoty přidáme rum.
-
Plníme vychladlé cukroví cukrářským sáčkem s velkým nástavcem. Zdobit se může čímkoli, třeba čokoládou, kokosem, barevnými kuličkami, oříšky…
Poznámka od kuchařky
Těsto se díky kokosu rádo trhá a úplně ne dobře se s ním pracuje, ale není to tak hrozné aby se to nedalo zvládnout. Za vyzkoušení opravdu stojí! Recept mám od babi, je to moje nejoblíbenější cukroví už od malinka. Určitě vyzkoušejte. Jestli máte rádi kombinaci koko-čoko, tak to bude šampión na tácu s cukrovím!
Kuchařka: MoninkaS