Kokosoví ježci

86
- reklama -

Suroviny

7 vajec
25 dkg moučkového cukru
10 dkg kostkového cukru
10 dkg jemně nasekaných ořechů
1 prášek do pečiva
0,2 l vody
30 dkg polohrubé mouky
20 dkg strouhaný kokos na obalování ( poměrně velká spotřeba – asi 20 dkg )
Seznam surovin na polevu: (je uveden níže v popisu přípravy)
40 dkg moučkového cukru
3,5 dkg kakaa
10 lžic mléka
25 dkg rostlinného tuku
(Tuk rozpustíme a přimícháme ostatníé suroviny.Umícháme dohladka.)

Postup přípravy receptu

  1. Kostkový cukr zahřejeme v hrnci dohněda a zalijeme vodou. Vodu si raději ohřejte a lijte ji pomalu a rychle míchejte.


    Zobrazit celý recept

  2. Povařte, by se karamel z cukru ve vodě dobře rozpustil. Pak necháme vychladit.

  3. Nyní si ušleháme 6 žloutků a 1 celé vejce s moučkovým cukrem a pomalu přiléváme vychladlý karamelový nálev.

  4. Pak přimícháme ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh ze 6 bílků.

  5. Těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme.

  6. Necháme vychladit a pak rozkrájíme na obdélníkové nebo čtvercové tvary, které namáčíme do polevy a obalujeme ve strouhaném kokosu.

  7. Poleva :40 dkg moučkového cukru, 3,5 dkg kakaa, 10 lžic mléka, 25 dkg rostlinného tuku, trochu rumu -Tuk rozpustíme a přimícháme ostatní suroviny. Umícháme dohladka.