- reklama -
Suroviny
- 7 vajec
- 25 dkg moučkového cukru
- 10 dkg kostkového cukru
- 10 dkg jemně nasekaných ořechů
- 1 prášek do pečiva
- 0,2 l vody
- 30 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg strouhaný kokos na obalování ( poměrně velká spotřeba – asi 20 dkg )
- Seznam surovin na polevu: (je uveden níže v popisu přípravy)
- 40 dkg moučkového cukru
- 3,5 dkg kakaa
- 10 lžic mléka
- 25 dkg rostlinného tuku
- (Tuk rozpustíme a přimícháme ostatníé suroviny.Umícháme dohladka.)
Postup přípravy receptu
-
Kostkový cukr zahřejeme v hrnci dohněda a zalijeme vodou. Vodu si raději ohřejte a lijte ji pomalu a rychle míchejte.
-
Povařte, by se karamel z cukru ve vodě dobře rozpustil. Pak necháme vychladit.
-
Nyní si ušleháme 6 žloutků a 1 celé vejce s moučkovým cukrem a pomalu přiléváme vychladlý karamelový nálev.
-
Pak přimícháme ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh ze 6 bílků.
-
Těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme.
-
Necháme vychladit a pak rozkrájíme na obdélníkové nebo čtvercové tvary, které namáčíme do polevy a obalujeme ve strouhaném kokosu.
-
Poleva :40 dkg moučkového cukru, 3,5 dkg kakaa, 10 lžic mléka, 25 dkg rostlinného tuku, trochu rumu -Tuk rozpustíme a přimícháme ostatní suroviny. Umícháme dohladka.
Kuchařka: lenka-m