
- reklama -
Suroviny
- 200 g špaldové hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 200 g mletého kokosu
- 1 celé vejce
- rybízová marmeláda na potření
- Dokončení:
- čokoládová poleva
- 130 g čokolády na vaření ( měla jsem mléčnou)
- 120 g másla
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici.
-
Přes nástavec v masovém mlýnku vytlačujeme kousky těsta, které krájíme na stejné dílky, asi 4 cm dlouhé a klademe je na plech vyložený pečící fólií nebo papírem.
-
Ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Hotové pak každý kousek namažeme marmeládou spojíme k sobě a konce tyčinek pak namáčíme do čokoládové polevy.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Helenčino pečení
P.S. Marmeládu a špaldovou mouku jsem si dala podle svého, je to i lepší s marmeládou.
Kuchařka: MiskaM