Kokosové laskonky

78
- reklama -

Suroviny

Bílková hmota:
6 bílků
330 g krupicového cukru
100 g moučkového cukru
170 g kokosu
Náplň:
1 karamelové kondenzované mléko
1 máslo
2 hrsti mletých ořechů
čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukry ve vodní lázni nad parou vyšleháme do hustého sněhu. Necháme trochu vychladnout, opatrně vmícháme kokos.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem přes šablonu tvoříme laskonky.
    Troubu předehřejeme na 120°C. Vložíme plech s laskonkami a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80°C a necháme dosušit při pootevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou nebo dřevěným kolíčkem na prádlo. Sušíme asi 15 minut. Teplotu sušení musíme odzkoušet sami, každá trouba peče jinak. Sundáme z plechu, necháme vychladnout.

  3. Náplň: máslo a mlékem vyšleháme do pěny a pak vmícháme mleté ořechy.
    Vychladlé laskonky slepujeme po dvou náplní a vrch pocákáme čokoládou, necháme v chladu ztuhnout.