
Suroviny
4 porce
- menší kuře nebo tři kuřecí čtvrtky
- 120 g rajského protlaku nebo pasírovaných rajčat
- lžíce strouhaného kokosu
- 3 lžíce oleje ( dala jsem olivový )
- malá plechovka kokosového mléka
- 2 lžičky koření Meat másala
- 300 ml vody
- sůl
- hrst koriandru
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozporcujeme na 6-8 dílů, omyjeme, osušíme. Olej smícháme s kořením Meat másala a solí. Touto směsí „omatláme“ kuřecí díly pečlivě a důkladně. Dáme do lednice uležet, stačí dvě hodiny, ale klidně i celou noc. To záleží, kolik máme času.
-
Do pánve nebo rendlíku dáme kapku oleje a kuřecí kousky ze všech stran zprudka orestujeme, asi tak 5 minut.
-
Vodu rozmícháme s protlakem a nalijeme k orestovanému masu, přidáme kokos, ztlumíme plamen a deset min. pod pokličkou dusíme. Poté přidáme kokosové mléko a dusíme dalších 10 minut. Nebo můžeme, jako já, dodělat v troubě „na barvičku“.
-
Nakonec vhodíme do omáčky koriandr. Máme-li omáčku příliš řídkou, vytáhneme maso a omáčku na sporáku zredukujeme. Ideální přílohou je rýže basmati.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mě přišel emailem od fy „Koření od Antonína“
Je to dobrota, vyzkoušejte. Kuře.. zase jinak.