Kokosové donuty s čokoládovou polevou

46
- reklama -

Suroviny
15 donutů

Těsto:
250 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
půl kostky droždí
půl hrnku sušeného kokosu
80 g cukru krystal
25 g kokosové Ramy (nebo másla)
1 vejce
120 ml mléka
Na potření: máslo a rum
Kokosový krém:
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
3 lžíce tvarohu nebo jogurtu řeckého typu
2 lžíce cukru moučka
Čokoládová poleva:
jedno balení vysokoprocentní čokolády
lžíce másla (nebo tuku do polev)
Posyp: sušený kokos

Postup přípravy receptu

  1. Přidáme do mísy mouku, v ní vytvoříme důlek, do kterého vložíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem. Necháme na teplém místě (cca 10 minut) kynout. Přidáme zbylé suroviny a uhňácáme těsto, posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a opět necháme těsto kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vykynutí těsto vyválíme a vykrájíme velká kolečka, do kterých následně vykrájíme menší kolečka. Vložíme je na plech a necháme chvilku odležet. Pečeme na 180°C cca 15 minut.

  3. Mezitím připravíme kokosový krém. Jen smícháme kokosové mléko s 3 lžícemi tvarohu a 2 lžícemi cukru. Donuty po vytažení z trouby potřeme máslem s rumem a po vychladnutí rozřízneme na půl. Připravený krém natřeme na spodní půlku a horní půlku potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili ve vodní lázni.

  4. Nakonec jen posypeme sušeným kokosem a uložíme do lednice (kvůli kokosovému krému).