
Suroviny
- 30 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg Hery
- 3 vejce
- 15 dkg mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- 10 dkg mletého kokosu
- 1 sklenice od hořčice vlahého mléka nebo kefíru
- rozinky
- sekané mandle
Postup přípravy receptu
-
Cukr, vejce a Heru našleháme do pěny.
-
Postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva, kokos a mléko.
-
Nakonec přidáme rozinky a mandle.
-
Nalijeme do bábovkové formy důkladně vymazané a vysypané kokosem.
-
Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě a propečení kontrolujeme vpichem špejle.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od maminky a několik let jsem používal na beránka (sklenice od hořčice=2dcl). V loňském roce jsem upekl kokosového beránka a na zkoušku skořicovo-jablečného (http://www.toprecepty.cz/recept/4525-beranek-skori…). Letos to již byli tři skořicovo-jableční beránci.
U receptu má maminka ještě uvedeno, že toto množství je do dvou srnčích hřbetů.
Nádhernou bábovkovou formu jsem koupil letos na Velikonočním jarmarku v rožnovském skanzenu od sympatické a milé keramičky paní Evy (http://www.emkeramika.cz/).