
Suroviny
- Kokosová pěna:
- -300 ml kokosového mléka
- -50 g cukru
- -4 plátky želatiny každý plátek o váze 2 g
- -300 g smetany na šlehání
- -30 ml (3 cl) Malibu
- -strouhaný kokos
- Mátový krém z avokáda:
- -50 g limetkové šťávy (asi 1 a ½ limetky)
- -100 g avokáda (čistá váha dužniny, bez pecky a slupky)
- -20 lístků máty
- -80 g třtinového cukru
Postup přípravy receptu
-
Kokosová pěna:
Želatinu namočíme do studené vody.
Kokosové mléko a cukr zahřejeme dokud se cukr nerozpustí.
Do horkého mléka přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, promícháme a necháme vychladit při pokojové teplotě. -
Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji promícháme s vychladlým kokosovým mlékem.
Přidáme Malibu a opět dobře promícháme.
Formu (aby nám vyšla 2-3 cm vrstva pěny) vyložíme potravinářskou fólií, kterou necháme přesahovat. Kokosovou hmotu nalijeme do misky, zakryjeme fólií a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne. -
Kokosovou pěnu vyndáme z misky a nakrájíme ji na kostky a ty obalíme ve strouhaném kokosu.
-
Mátový krém z avokáda:
Z limetek vymačkáme šťávu.
Avokádo přepůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu.
Avokádo, šťávu, cukr a mátové lístky rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému.
Kokosovou pěnu podáváme s malým množstvím mátového krému.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Je-li kokosové mléko v plechovce částečně ztuhlé, tak nejdříve krátce zahřejeme celý obsah plechovky (většinou mívá 400 ml) a až poté odměříme 300 ml.