Kokosová pěna s mátovým krémem z avokáda

51
- reklama -

Suroviny

Kokosová pěna:
-300 ml kokosového mléka
-50 g cukru
-4 plátky želatiny každý plátek o váze 2 g
-300 g smetany na šlehání
-30 ml (3 cl) Malibu
-strouhaný kokos
Mátový krém z avokáda:
-50 g limetkové šťávy (asi 1 a ½ limetky)
-100 g avokáda (čistá váha dužniny, bez pecky a slupky)
-20 lístků máty
-80 g třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kokosová pěna:
    Želatinu namočíme do studené vody.
    Kokosové mléko a cukr zahřejeme dokud se cukr nerozpustí.
    Do horkého mléka přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, promícháme a necháme vychladit při pokojové teplotě.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji promícháme s vychladlým kokosovým mlékem.
    Přidáme Malibu a opět dobře promícháme.
    Formu (aby nám vyšla 2-3 cm vrstva pěny) vyložíme potravinářskou fólií, kterou necháme přesahovat. Kokosovou hmotu nalijeme do misky, zakryjeme fólií a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.

  3. Kokosovou pěnu vyndáme z misky a nakrájíme ji na kostky a ty obalíme ve strouhaném kokosu.

  4. Mátový krém z avokáda:
    Z limetek vymačkáme šťávu.
    Avokádo přepůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu.
    Avokádo, šťávu, cukr a mátové lístky rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému.
    Kokosovou pěnu podáváme s malým množstvím mátového krému.

Poznámka od kuchařky

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

*Je-li kokosové mléko v plechovce částečně ztuhlé, tak nejdříve krátce zahřejeme celý obsah plechovky (většinou mívá 400 ml) a až poté odměříme 300 ml.