- reklama -
Suroviny
- hrnek quinoy (směs bílé a červené)
- 2 hrnky kokosového mléka
- špetka soli
- kousek celé skořice
- strouhaný kokos
- granátové jablko
- med
Postup přípravy receptu
-
Quinou důkladně na sítě několikrát propláchneme horkou vodou a dáme pomalu vařit na zhruba 15-20 minut do osoleného kokosového mléka, ochuceného skořicí. Pak necháme pod pokličkou dojít tak, aby mléko bylo vstřebané – a vyndáme skořici.
-
Než se merlík uvaří, opražíme – jen dorůžova – na suché pánvi strouhaný nebo plátkovaný kokos a vyloupeme granátové jablíčko. Nejlépe tak, že jej překrojíme a paličkou na maso nad hlubší miskou s řezem v dlani do slupky bušíme a bušíme ze všech stran.
-
Uvařenou quinou na talíři posypeme zrníčky granátového jablka, kokosem a můžeme polít trošku medem nebo javorovým sirupem – není moc nutné, kvalitní kokosové mléko je krásně nasládlé.
Kuchařka: hosta