Kokosová kaše z quinoy

52
- reklama -

Suroviny

hrnek quinoy (směs bílé a červené)
2 hrnky kokosového mléka
špetka soli
kousek celé skořice
strouhaný kokos
granátové jablko
med

Postup přípravy receptu

  1. Quinou důkladně na sítě několikrát propláchneme horkou vodou a dáme pomalu vařit na zhruba 15-20 minut do osoleného kokosového mléka, ochuceného skořicí. Pak necháme pod pokličkou dojít tak, aby mléko bylo vstřebané – a vyndáme skořici.


    Zobrazit celý recept

  2. Než se merlík uvaří, opražíme – jen dorůžova – na suché pánvi strouhaný nebo plátkovaný kokos a vyloupeme granátové jablíčko. Nejlépe tak, že jej překrojíme a paličkou na maso nad hlubší miskou s řezem v dlani do slupky bušíme a bušíme ze všech stran.

  3. Uvařenou quinou na talíři posypeme zrníčky granátového jablka, kokosem a můžeme polít trošku medem nebo javorovým sirupem – není moc nutné, kvalitní kokosové mléko je krásně nasládlé.