Kokosová buchta s rumovým máslem

60
- reklama -

Suroviny
velký plech

500 g polohrubé mouky
4 lžíce kakaa
2 prášky do pečiva
500 g krupicového cukru
2 vejce
500 ml mléka
strouhaný kokos na posypání
Rumové máslo:
250 g měkkého másla
250 g moučkového cukru
4 lžičky kakaa
4 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kakaem, přidáme prášek do pečiva a cukr. Nakonec vmícháme mléko a vejce.


    Zobrazit celý recept

  2. Vlijeme do hlubšího plechu, vyloženého pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 210 stupních.
    Vyzkoušíme špejlí, že je těsto upečené.

  3. Mezitím si nachystáme máslo. Máslo utřeme s cukrem a kakaem, pak přidáme rum.

  4. Buchtu po vytažení z trouby potrháme vidličkou a potřeme máslem. Část se vpije a část zůstane na povrchu.

  5. Necháme trochu vychladnout a posypeme kokosem.