- reklama -
Suroviny
1 věncová forma o průměru 18cm
- 2 konzervy mandarinek (350 g bez nálevu, 200 ml šťávy z mandarinek)
- 150 g kokosu
- 100 g fruktosy
- 2 vejce
- 200 ml oleje
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 lžičky bio kypřícího prášku
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 150°C a formu vymažeme a vysypeme.
-
V míse vyšleháme vejce, cukr a olej.
-
Do této hmoty přidáme mandarinkovou šťávu a strouhaný kokos, který já raději ještě melu, aby byl jemnější a nelezl mezi zuby.
-
Nakonec prosejeme mouku s práškem, promícháme a polovinu těsta vlijeme do formy.
-
Do druhé poloviny opatrně vmícháme okapané mandarinky a nalijeme do formy.
-
Pečeme zhruba hodinu (po 30min pečení přikrývám alobalem, aby nebyla bábovka moc tmavá). Propečenost zkontrolujeme špejlí, která by měla zůstat čistá a suchá po vytažení z těsta.
-
Hotovou bábovku necháme vychladnout. Díky mandarinkám vydrží vláčná minimálně 3 dny.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave