
Suroviny
- 1 bílek
- 50 g cukru krupice
- 50 g kokosu
Postup přípravy receptu
-
Bílek trochu ušleháme, přidáme polovinu cukru a ušleháme do husté konzistence. Pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až se dělají špičky. Pak lehce vařečkou přimícháme kokos.
-
Hromádky kokosek tvoříme buď pomocí dvou lžiček, které namáčíme do vody, aby se sníh nelepil nebo klasicky zdobičkou.
-
Pečeme velmi mírně, spíše sušíme, aby zůstaly bílé tak na 100-120°C. Většinou je peču až večer asi tak 0,5 hodiny, pak troubu vypnu a vyndám je až ráno usušené
Pokud pečeme více plechů po jednom a chceme ušetřit čas, stačí když necháme kokosky na plechu v troubě zaschnout (na dotyk nelepí), plech vyndáme a sušíme další., Pak troubu vypneme, vložíme do ní všechny plechy a necháme dosušit. Je vhodné si pečení sněhového pečiva naplánovat na večer a nechat v troubě sušit do rána.
Poznámka od kuchařky
Podle toho, kolik máme bílků si množství cukru a kokosu vynásobíme.
Více o pečení sněhového pečiva na http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php
Můžeme je použít jako polotovar k receptu:http://www.toprecepty.cz/recept/3307-plnene-kokosk…









