Suroviny
Hodně:-)
- Kokoskové těsto:
- 4 bílky
- 80 g krupicového cukru
- 200 g moučkového cukru
- 150 g jemného kokosu
- 20 g polohrubé mouky
- Linecká kolečka:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- Náplň:
- 200 g změklého másla
- 2 tabulky změklé kvalitní čokolády
- 1 lžíce rumu
- marmeláda
- Poleva:
- 100 g másla
- 4 tyčinky ledových kaštanů
Postup přípravy receptu
-
Kokosky: z bílků ušleháme sníh do polotuhé konzistence a po troškách zašleháme krupicový cukr. Pak všleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud se sníh neprohřeje (na dně se tvoří cukrová krusta).
Nádobu z lázně vyjmeme, zašleháme mouku a kokos a šleháme do vychladnutí. Sáčkem stříkáme na pečicí papír malé kokosky. Pečeme na 150 st.C do zrůžovění.Linecká kolečka (podklady): smícháme všechny suroviny a zpracujeme v těsto. Necháme odležet alespoň dvě hodiny v ledničce, pak vyválíme plát a vykrájíme kolečka, zhruba o velikosti kokosky. Pečeme při 180 st.C cca 7 minut (do zrůžovění, nutno hlídat).
Čoko krém: změklé máslo vyšleháme s rozměklou čokoládou (lze čokoládu nechat povolit v misce v mikrovlnce nebo vodní lázni) do pěny, můžeme ochutit rumem.
-
Na linecké kolečko dáme trochu marmelády, sáčkem stříkneme čokoládovou pěnu (krém), zaklopíme kokoskou.
-
Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany s máslem, vymícháme hladkou polevu a namáčíme spodky kokosek (cca do poloviny kokosky). Odkládáme na pečicí papír a uložíme ztuhnout do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Kokosky jsou křehké, moc dobré i bez plnění;-) Z kokoskového těsta jich lze nadělat opravdu hodně, vychází to na jeden bílek=1 velký plech vyložený papírem, vždycky si je nadělám na papíry a pak jen přetahuji na plech:-)