Suroviny
1plech
- 2 vaječné bílky
- 120 g cukru krupice
- 165 g strouhaného kokosu
- 100 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělíme chvíli předem, aby nabyly pokojové teploty. Poté začneme šlehat a když začne vznikat sníh, pomalu začneme přisypávat krupicový cukr. Šleháme do té doby, než vznikne tuhý lesklý sníh. Gumovou stěrkou poté vmícháme kokos.
-
Měla by vzniknout hmota, ze které budeme dělat kuličky. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme ještě kokos. Pokud se naopak sype, vyšleháme vedle ještě trochu sněhu a dáme do směsi. Poté na plech vyložený pečicím papírem tvoříme kuličky asi o velikosti vlašského ořechu a prsty lehce zmáčkneme, aby vznikla placička nebo hrudka. Pečeme v rozehřáté troubě na 175°C, dokud kokosky nezezlátnou.
-
Poté necháme vychladnout a mezitím nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu. Vychladlé kokosky zespodu namáčíme a namočenou stranou nahoru pokládáme zpět na plech. Necháme zatuhnout a můžeme polít čokoládou ještě seshora. Skladujeme v uzavřené nádobě, aby se proležely a zůstaly měkké.