Koko kuličky z bílé čokolády a řeckého jogurtu

93
- reklama -

Suroviny

– 200 g bílé čokolády
– 1 kelímek řeckého jogurtu (cca 150 g)
– lžička vanilkového extraktu (případně třeba nějakého likéru…)
– 1,5 hrnku kokosu
+ další 0,5 hrnku kokosu na obalování (případně by šlo nahradit třeba rozdrcenými sušenkami, ořechy…)
– ovoce dovnitř (nemusí být, ale když jo, tak použijte nějaké poloměkké – ideálně dobře zralé jahody, maliny, třešně nebo třeba kiwi jako já)

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku si na slabém plameni rozpustíme nalámanou čokoládu, pak k ní přidáme jogurt a pečlivě promícháme, aby vznikl hladký krém. Můžeme přidat vanilkovou esenci. Pak krém přelijeme do misky, přikryjeme, necháme trochu vychladnout a pak dáme asi na 2 hodiny do ledničky, aby krém ztuhl.

  2. Do krému přidejte kokos – množství podle toho, aby vznikla hmota, ze které půjdou dobře tvořit kuličky.

  3. Ovoce si rozkrájejte na malé kousky. Z hmoty na kuličky odebírejte po kouscích, vždy uplácáme placku, dáme na ni kousek ovoce a zabalíme. Poté kuličky obalíme v kokosu (nebo třeba oříšcích) a dáme alespoň na dvě hodiny uležet do ledničky.

  4. Tip 1:
    Hmota v teple postupně povoluje, proto je lepší při tvarování kuliček nejdřív vzít jen půlku a zbytek prozatím dát zpět do ledničky. Jinak je lepivá a hůř se s ní pracuje.

  5. Tip 2:
    Kuličky byly lepší druhý den, kdy se pěkně naležely a hmota se s kokosem dobře spojila. V ledničce vydrží několik dní.