
- reklama -
Suroviny
- 5 ks vajec
- 6 lžic cukru písek
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic polohrubé mouky
- 0,5 lžíce mleté kávy
- Krém:
- 2 šlehačky 30%
- 2 vanilkové cukry
- 250 g tučného tvarohu
- 180 g koka sušenek
- 1 dl silné slazené kávy
- 1 hořká čokoláda
- 100 g másla
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, horké vody a cukru ušleháme hustou pěnu. Snížíme otáčky a zašleháme ostatní suroviny.
-
Těsto vlijeme na velký plech s pečícím papírem, pečeme 10-12 minut.
-
Necháme vychladnout.
-
Na zchladlé těsto natřeme krém: šlehačky s cukry ušleháme, zašleháme tvaroh a umleté koka sušenky, zvlhčené kávou.
-
na povrch nastříkáme čokoládu, kterou jsme rozpustili v másle a necháme ztuhnout.
-
Druhý den krájíme na řezy.
Poznámka od kuchařky
Jsou luxusní, nepřeslazené, hlavně pro milovníky koka sušenek.
Tak ať mi dáte za pravdu, vy i návštěvy :))
Kuchařka: Olga Urvalkova