Kohoutek na víně

77
- reklama -

Suroviny
2 porce

150 g anglické slaniny
2 kohoutí díly
250 g nakládaných bílých cibulek
1 velká mrkev
asi 500 ml červeného suchého vína
asi 500 ml hovězího vývaru
1 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
2 snítky čerstvého tymiánu
sůl
mletý pepř
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si mrkev na kolečka,česnek na malé kousky a anglickou na kostičky asi 1cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Slaninu orestujeme v hlubším hrnci do křupava,vyndáme a necháme stranou.Tuk ponecháme v hrnci.

  3. Kohoutí maso osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu s tukem po slanině a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme k masu mrkev, cibulky a dusíme spolu s kohoutem asi 15 minut pod pokličkou.

  4. Pak maso poprášíme hladkou moukou a otočíme pomoučenou stranou dolu a dusíme dalších 5 minut.

  5. Přilijeme víno a vodu s masoxem (vývar)-kohout musí být skoro celý ponořený v tekutině. Pak přidáme česnek, bobkový list, tymián, rajčatový protlak a slaninu, kterou jsme dali stranou.

  6. Zamícháme a necháme pomalu dusit(táhnout) pod pokličkou, dokud kohout nezměkne (mně to trvalo 3,5 hodiny).

  7. Když je maso měkké, vyndáme bobkový list, omáčku můžeme případně ještě zahustit špetkou mouky a provařit. Jako příloha je brambor ale láká mě i rýže.

Poznámka od kuchařky

RECEPT VYPADÁ ASI HODNĚ NÁROČNĚ, ALE VĚŘTE,ŽE FAKT NENÍ A TEN ČAS TOMU VĚNOVANÝ SE VÁM VRÁTÍ V DOBRÉM JÍDLE.