Suroviny
2 porce
- 150 g anglické slaniny
- 2 kohoutí díly
- 250 g nakládaných bílých cibulek
- 1 velká mrkev
- asi 500 ml červeného suchého vína
- asi 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- sůl
- mletý pepř
- 1 bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si mrkev na kolečka,česnek na malé kousky a anglickou na kostičky asi 1cm.
-
Slaninu orestujeme v hlubším hrnci do křupava,vyndáme a necháme stranou.Tuk ponecháme v hrnci.
-
Kohoutí maso osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu s tukem po slanině a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme k masu mrkev, cibulky a dusíme spolu s kohoutem asi 15 minut pod pokličkou.
-
Pak maso poprášíme hladkou moukou a otočíme pomoučenou stranou dolu a dusíme dalších 5 minut.
-
Přilijeme víno a vodu s masoxem (vývar)-kohout musí být skoro celý ponořený v tekutině. Pak přidáme česnek, bobkový list, tymián, rajčatový protlak a slaninu, kterou jsme dali stranou.
-
Zamícháme a necháme pomalu dusit(táhnout) pod pokličkou, dokud kohout nezměkne (mně to trvalo 3,5 hodiny).
-
Když je maso měkké, vyndáme bobkový list, omáčku můžeme případně ještě zahustit špetkou mouky a provařit. Jako příloha je brambor ale láká mě i rýže.
Poznámka od kuchařky
RECEPT VYPADÁ ASI HODNĚ NÁROČNĚ, ALE VĚŘTE,ŽE FAKT NENÍ A TEN ČAS TOMU VĚNOVANÝ SE VÁM VRÁTÍ V DOBRÉM JÍDLE.