Suroviny
- 2 ananasy
- červená paprika
- žlutá paprika
- mrkev
- ředkvička
- párátka
- špejle
- želatina
Postup přípravy receptu
-
Tělo-Jeden ananas rozkrojíme na šikmo tak,aby na větší části zustaly zelené listy. Z papriky vykrájíme obdélníky a ty po jedné straně nakrájíme do špiček,takže vytvoříme pás pro peří. Pásy připevníme párátky na tělo kohouta- viz obrázek.
-
Hlava- druhý ananas zkrojíme asi v jedné třetině od listů,seřízneme do kužele,vytvarujeme hlavu. Z mrkve vyřízneme plátek,z něj kohoutí hřebínek a zobák.oboje přichytíme malinkatým párátkem a dolepíme želatinou, z listu vystřihneme očíčko a také nalepíme želatinou. Pak dlouhou špejlí připevníme hlavu k tělu. Vyřízneme z ředkvičky dvě malá půlkolečka,která přpevníme kohoutovi jako lalůčky pod zobák.
-
Nakonec ze zbylého ananasu vytvoříme podstavec a kohouta na něj připevníme špejlí-raději dvě až tři.
Poznámka od kuchařky
Mrzí mě,že jsem zapomněla dělat průběžně fotografie ,až budu zase dělat kohouta,tak nafotím přesný postup 🙂
Kohouta můžeme dát jako ozdobu na ovocnou mísu,nebo jako samostatnou dekoraci.