Kohout z ananasu

45
- reklama -

Suroviny

2 ananasy
červená paprika
žlutá paprika
mrkev
ředkvička
párátka
špejle
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Tělo-Jeden ananas rozkrojíme na šikmo tak,aby na větší části zustaly zelené listy. Z papriky vykrájíme obdélníky a ty po jedné straně nakrájíme do špiček,takže vytvoříme pás pro peří. Pásy připevníme párátky na tělo kohouta- viz obrázek.


    Zobrazit celý recept

  2. Hlava- druhý ananas zkrojíme asi v jedné třetině od listů,seřízneme do kužele,vytvarujeme hlavu. Z mrkve vyřízneme plátek,z něj kohoutí hřebínek a zobák.oboje přichytíme malinkatým párátkem a dolepíme želatinou, z listu vystřihneme očíčko a také nalepíme želatinou. Pak dlouhou špejlí připevníme hlavu k tělu. Vyřízneme z ředkvičky dvě malá půlkolečka,která přpevníme kohoutovi jako lalůčky pod zobák.

  3. Nakonec ze zbylého ananasu vytvoříme podstavec a kohouta na něj připevníme špejlí-raději dvě až tři.

Poznámka od kuchařky

Mrzí mě,že jsem zapomněla dělat průběžně fotografie ,až budu zase dělat kohouta,tak nafotím přesný postup 🙂

Kohouta můžeme dát jako ozdobu na ovocnou mísu,nebo jako samostatnou dekoraci.