Kodoš kášo / Vepřová krev na cibulce /

132
- reklama -

Suroviny
4 porce

0,5 l vepřové krve(U nás kupuji v prodejně firmy Rabit)
2 rohlíky na kostičky nakrájené a opečené
100 g i více škvařeného sádla(nejlépe vnitřního)
šálek krup uvařených v osolené vodě
1-2 velké cibule
sůl
mletý pepř
mleté nové koření
mletý kmín
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve přelijeme krví rohlíky a kroupy, aby se nasákly.

  2. Cibule nasekáme na jemno a dáme smažit do sádla. Jak je cibulka hnědá přilijeme krev a přidáme rohlíky a kroupy. Okořeníme a mícháme až se krev propeče. Podáváme s chlebem,jako hlavní jídlo podáváme s bramborem a zelím.

  3. Možno též nalít na pekáček nebo kastrol a upéct v troubě. Krev je suchá, proto je třeba toho sádla víc.

Poznámka od kuchařky

Pokud se vám nechce smažit rohlíky a vařit kroupy, je možné je vynechat.

Kodoš kášo / žebrácká kaše/ se vaří na Jižním slovensku, kde žije maďarská menšina.