- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,5 l vepřové krve(U nás kupuji v prodejně firmy Rabit)
- 2 rohlíky na kostičky nakrájené a opečené
- 100 g i více škvařeného sádla(nejlépe vnitřního)
- šálek krup uvařených v osolené vodě
- 1-2 velké cibule
- sůl
- mletý pepř
- mleté nové koření
- mletý kmín
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve přelijeme krví rohlíky a kroupy, aby se nasákly.
-
Cibule nasekáme na jemno a dáme smažit do sádla. Jak je cibulka hnědá přilijeme krev a přidáme rohlíky a kroupy. Okořeníme a mícháme až se krev propeče. Podáváme s chlebem,jako hlavní jídlo podáváme s bramborem a zelím.
-
Možno též nalít na pekáček nebo kastrol a upéct v troubě. Krev je suchá, proto je třeba toho sádla víc.
Poznámka od kuchařky
Pokud se vám nechce smažit rohlíky a vařit kroupy, je možné je vynechat.
Kodoš kášo / žebrácká kaše/ se vaří na Jižním slovensku, kde žije maďarská menšina.
Kuchař: jan.alois