
- reklama -
Suroviny
- 190 g hladké mouky
- 150 g změklého másla
- 60 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 1 lžička mandlového aroma
- čokoládová poleva
- marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Cukr, vejce, aroma a máslo vyšleháme dohladka, všleháme mouku.
-
Těstem plníme trezírovací (cukrářský) sáček s hrubou špičkou (použila jsem největší, co jsem měla) a na plech s pečicím papírem vytlačujeme slzy velikosti vlašského ořechu.
-
Na začátku širší, poté protáhneme do úzka a pootočením sáčku ukončíme tvar, aby se ukončilo relativně čistě.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C (horkovzduch 160°C).
-
Vychladlé slepíme marmeládou a užší konce namočíme v rozpuštěné polevě.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem převzala z varecha.sk, výborné, rychlé a jednoduché cukroví s mandlovou příchutí a hezkým tvarem.
Kuchařka: isindy