Kočičí oči z remosky

75
- reklama -

Suroviny
5 – 6 porcí

150 moučkového cukru
100 g Hery nebo jiného tuku
3 vejce
2 lžíce rumu
7 lžic vlažného mléka
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
piškoty
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, vlažné mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh.

  2. Třetinu těsta dáme do nádoby remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení – z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Pak na spodní třetinu těsta rozložíme těsně vedle sebe piškoty slepené marmeládou. Je dobré slepené piškoty mírně z obou stran přestříknout vodou nebo jinou tekutinou. Používám rozprašovač, piškoty pak v těstě lépe drží a „neplavou“ vzhůru.

  3. Piškoty mírně zatlačíme a na ně rozetřeme zbytek těsta. Přiklopíme víkem, remosku zapneme a pečeme zhruba 25 minut. Tato doba je orientační, může se malinko lišit.

  4. Pak buchtu vyjmeme a necháme zchladnout. Remosku mám menší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.

Poznámka od kuchařky

Všechny moje recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/