
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 150 g fazolí (já použila mungo)
- 600 g brambor
- 200 g uzeného tofu
- 100 g žampionů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce másla
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme fazole, zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Vodu nevylijeme, uvaříme v ní fazole doměkka, scedíme a necháme okapat.
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Pokud mají brambory ošklivou slupku, použijeme 600g oloupaných.
-
Cibuli nakrájíme a česnek nasekáme najemno. Dáme restovat na pánev nejdříve cibuli a když zesklovatí, přidáme česnek, plátky žampionů a kostičky tofu. Orestujeme a odstavíme z plamene.
-
Necháme ve směsi rozpustit máslo, přidáme papriku, fazole, brambory a pokrájenou jarní cibulku.
-
Vše promícháme, osolíme, opepříme a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave