- reklama -
Suroviny
na 40 jazýčků
- 1 vanilkový lusk
- 250 g změklého másla
- 200 g práškového cukru
- na špičku nože soli
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 250 g hl. mouky
- 200 g nugátu
- máslo na vymazání plechu
Postup přípravy receptu
-
Jeden nebo dva plechy vymažeme máslem.
-
Troubu vyhřejeme na 200°C.
-
Vanilkový lusk podélně ostrým nožem překrojíme a vyškrabeme dřeň.
-
Máslo, cukr, vanilkovou dřeň a sůl utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce, žloutek a nakonec lehce vmicháme přesátou mouku.
-
Těsto dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na plechy asi 8 cm dlouhé tyčinky.
-
Jazýčky pečeme cca 10-15 minut na střední příčce do zlatožluta. Upečené necháme vychladnout.
-
Nugát rozpustíme ve vodní lázni. Jazýčky potřeme nugátem a slepíme. Náplň necháme dokonale ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
jeden jazýček má asi 140 kcal-590 j
Kuchař: blabol.jachym









