
- reklama -
Suroviny
- 600 g brambor (oloupaných)
- 300 g kysaného zelí
- 2 cibule
- olej(sádlo)
- kmín
- sůl
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostky a spolu s kmínem uvaříme v osolené vodě.
-
Mezitím si scedíme kysané zelí, které krátce podusíme s trochou vody, můžeme dochutit solí, octem, cukrem podle vlastní chuti.
-
Uvařené brambory rozšťoucháme s kouskem másla, přidáme podušené a scezené zelí.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle či oleji osmažíme do tmavší barvy.
-
Spolu s tukem z pánve přidáme k bramborám a zelí a společně promícháme.
-
Necháme 5-10 minut odpočinout v teple pod pokličkou, aby se chutě propojily.
Poznámka od kuchařky
Kočičák chutná nejlépe s pečeným vepřovým a pivem, ale i samotný s mlékem je v naší rodině oblíbenou zimní večeří.Rozpis je pro 4 osoby.
Kuchař: Lusinda79