
Suroviny
- 250 ml mléka
- 2 lžíce rumu
- špetka soli
- citronová kůra
- 40 g Hery
- 40 g cukru
- 4 žloutky
- 500 g polohrubé mouky
- 30 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného droždí)
- Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup přípravy receptu
-
Dáme na vál a rozválíme 2 cm silnou placku, ze které vykrajujeme tvořítkem na koblihy nebo skleničkou koblížky a smažíme v oleji.
-
První stranu pod pokličkou, druhou bez pokličky. Dáváme na ubrousek a plníme marmeládou (dobrá je stříkačka s větším otvorem).
-
RADA: Aby se koblížky při smažení neotvíraly, tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem zkopírovala ze stránek domácí pekárna…doufám, že to nevadí 🙂









