Koblížky s ocásky-rychlé

53
- reklama -

Suroviny

250 g polohrubé mouky
120-130 ml mléka
2 vejce
špetku soli
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
trochu rozinek
džem (chuťově výrazný nebo marmeládu)
práškový cukr
vanilkový cukr (smíchaný na obalení – nemusí být)
olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vyšleháme na vláčné těsto (podobné jako na lívance) a necháme tak 15 minut odpočinout-pěkně se nadýchá a zvětší objem.

  2. Malou lžičkou (až 40 ks), nebo větší (kolem 20 ks), jak je chceme veliké, vykrajujeme kousky těsta a vhazujeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.

  3. Při smažení obracíme a pečeme do zlatohněda.

  4. Můžeme plnit po upečení „stříkačkou“ do středu džemem, nebo marmeládou a naplněné oválíme ve smíchaných cukrech a oklepeme, aby jsme neměli velkou vrstvu cukru na koblížkách.

Poznámka od kuchařky

Ocásky se nám automaticky dělají sami od té lžíce, když z ní jde ta poslední kapka.

Zdroj: recept je rodinný a předává se z generace na generaci.