
- reklama -
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 120-130 ml mléka
- 2 vejce
- špetku soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- trochu rozinek
- džem (chuťově výrazný nebo marmeládu)
- práškový cukr
- vanilkový cukr (smíchaný na obalení – nemusí být)
- olej (na smažení)
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme na vláčné těsto (podobné jako na lívance) a necháme tak 15 minut odpočinout-pěkně se nadýchá a zvětší objem.
-
Malou lžičkou (až 40 ks), nebo větší (kolem 20 ks), jak je chceme veliké, vykrajujeme kousky těsta a vhazujeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.
-
Při smažení obracíme a pečeme do zlatohněda.
-
Můžeme plnit po upečení „stříkačkou“ do středu džemem, nebo marmeládou a naplněné oválíme ve smíchaných cukrech a oklepeme, aby jsme neměli velkou vrstvu cukru na koblížkách.
Poznámka od kuchařky
Ocásky se nám automaticky dělají sami od té lžíce, když z ní jde ta poslední kapka.
Zdroj: recept je rodinný a předává se z generace na generaci.
Kuchařka: Bibinka









